San Marzano Lamadoro Primitivo 2018

0 Review(s)


€41,70 Niet op voorraad
€6,95/fles. 100% Primitivo. In de neus een grote diversiteit aan intense aroma's; wild fruit, zwarte bessen, specerijen tezamen met basilicum en vanille. De wijn heeft een goede structuur, is vol, zacht en evenwichtig en heeft een sappige afdronk. Lees meer

  • Mooie wijnen, per doos van 6 flessen
  • Gratis bezorging in Haarlem vanaf 12 flessen
  • Gratis bezorging buiten Haarlem vanaf €100
  • Prettig geprijsde proefmixdozen, gratis bezorgd!
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Bij ons genieten particulieren van groothandelsprijzen!

Informatie

100% Primitivo uit Puglia. In de neus een grote diversiteit aan intense aroma's. De wijn heeft een goede structuur, is zacht en evenwichtig en heeft een sappige afdronk.

Deze volledige primitivo staat bekend om haar rijpheid. Dit is mede te danken aan de houtlagering. Na de vinificatie rijpt de Lamadoro Primitivo San Marzano maar liefst 4 maanden op eiken houten vaten. Hierdoor komt er net wat meer kracht en zachtheid achter deze wijn. De geur is sensationeel. Een genot voor de neus. Aroma’s van wild fruit, zwarte bessen, specerijen tezamen met basilicum en vanille tintelen het reukorgaan. Deze Lamadoro is een glas wijn waar je aan blijft ruiken en geen genoeg van krijgt. De smaak is vol, zacht en compleet uitgebalanceerd. Het zwarte fruit walst in je mond. Je proeft wat kruiden op het puntje van je tong. Een plezierig glas wijn met een heerlijke fruitige afdronk.

Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.

Expositie
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.

Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel in de eerste weken van september.

Vinificatie
Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt daarna enkele maanden "sur lie".

Lekker bij
Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, vleesgerechten, wild en rijpe kazen.