Domaine Bousquet Malbec Virgen BIO Sulfietvrij 2019

0 Review(s)


€65,70 Niet op voorraad
€10,95/fles. 100% Malbec druiven, die groeien op een hoogte van 4000 voet in het Andes gebergte. Er worden aan deze wijn geen sulfieten toegevoegd. Door frisse nachten behoudt de wijn frisse fruitsmaken en mooie zuren. Prachtige violette kleur, geur van z Lees meer

  • Mooie wijnen, per doos van 6 flessen
  • Gratis bezorging in Haarlem vanaf 12 flessen
  • Gratis bezorging buiten Haarlem vanaf €100
  • Prettig geprijsde proefmixdozen, gratis bezorgd!
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Bij ons genieten particulieren van groothandelsprijzen!

Informatie

De wijn is gemaakt van 100% Malbec druiven, er worden aan deze wijn geen sulfieten toegevoegd.

De druiven voor deze wijn groeien op een hoogte van ongeveer 4000 voet in het Andes gebergte. De hoge locatie zorgt voor frisse nachten, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de wijn frisse fruitsmaken bevat en een mooie zuurgraad. De bodem waarop de druiven groeien bestaat uit grind en zand. Het grind is goed waterdoorlatend, wat zorgt voor gezonde wortel en ook voor lichte frisse wijnen.

De druiven worden eind maart handmatig geoogst. Maceratie vindt plaats bij een temperatuur van 10°C gedurende 48 uur. De gisting vindt plaats bij een temperatuur van 25 - 27°C en duurt 12 dagen. 

De wijn heeft een prachtige violette kleur. In de neus komen de heerlijke geuren van zwarte en blauwe bessen naar voren met hints van viooltjes. Een zachte fruitige wijn, levendig en mondvullend, met een aangename finish.

Een heerlijke metgezel van gegrild rood vlees. De wijn wordt het best geserveerd met een temperatuur van 16°C.