Stemmari Nero d'Avola Creato Organic

0 Review(s)


€41,70 Op voorraad
€6,95/fles. Biologische lichte rode wijn met levendige, stralende violette kleur. De typische frisheid van Nero d'Avola versterkt de smaken en geuren van bosaardbei en granaatappel. Drink hem bij traditionele Siciliaanse gerechten zoals lasagne, voorgerec Lees meer

  • Mooie wijnen, per doos van 6 flessen
  • Gratis bezorging in Haarlem vanaf 12 flessen
  • Gratis bezorging buiten Haarlem vanaf €100
  • Prettig geprijsde proefmixdozen, gratis bezorgd!
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Bij ons genieten particulieren van groothandelsprijzen!

Informatie

Druivenrassen en vinificatie
De druiven worden halverwege september geoogst. De pure kleibodems van dit gebied maken het mogelijk een lage opbrengst te genereren, ondanks de generositeit van deze druivensoort. De druiven tonen aroma's van aardbeien, welke zo typisch zijn voor de Nero d'Avola druiven uit dit gebied.
Na de klassieke vinificatie bij 24°C gedurende 2 weken wordt de wijn overgepompt in stalen vaten om daar te rijpen. Op deze manier worden de prachtige aroma's behouden.

Proefnotitie
Twee jaar na de oogst heeft de wijn nog steeds de levendige, stralende violette kleur die zo typisch is voor jonge wijnen. De typische frisheid van deze druivensoort versterkt de smaken en geuren van bosaardbei en granaatappel. De structuur is typisch voor jonge wijnen en ontwikkelt zich naar fluweelzachte tannine en een aanhoudende finish.

Wijn/spijs
Deze wijn wordt geserveerd met traditionele Siciliaanse gerechten zoals lasagne, voorgerechten van vlees, aubergine, lasagne en verfijnde hoofdgerechten als konijn in zoet-zure saus of vlees met saus.