Marc Jambon & Fils Macon Pierreclos Rouge Classique Gamay
Informatie
Deze rode Mâcon-Pierreclos is zeer representatief voor de Gamay-druivensoort die in de stad wordt geproduceerd. Aangenaam om jong te drinken en te genieten van de aroma's van klein rood fruit en de tonen van bramen die typisch zijn voor ons terroir. Hij zal u ook bekoren na 2 of 3 jaar rijping, waarbij kruidige tonen naar voren komen die heerlijk samengaan met vleeswaren of gegrild vlees.
Regio: Bourgondië (Frankrijk).
Appellatie: AOP Mâcon-Pierreclos.
Druivensoort: Gamay.
Inhoud: 75 cl.
Type wijn: Droge rode wijn.
Bodem: Klei-kalksteen en granietzand.
Vinificatie: Maceratie gedurende 8 tot 12 dagen in roestvrijstalen vaten met twee keer per dag overpompen. Veroudering 6 tot 8 maanden. Blenden en lichte filtratie vóór het bottelen.
Gebruik: 12 tot 14°C.
Houdbaarheid: 5 tot 10 jaar.