Proefmixdoos Voorjaar
Informatie
Inhoud Proefmixdoos Voorjaar
2 x Finca Milena Verdejo - Sauvignon Blanc BIO (wit)
2 x Zabu Grillo (wit)
2 x Leth Gruner Veltliner Terrassen (wit)
2 x Med Provence Rose (rose)
2 x La Villette Rose Grenache - Cinsault (rose)
2 x Stemmari Nero d'Avola Creato Organic (rood)
Beschrijving van de wijnen
Finca Milena Verdejo - Sauvignon Blanc BIO Mooie blend van Verdejo en Sauvignon Blanc. De biologische druiven worden 's nachts met de hand geoogst om frisheid te bewaren. Intense aroma's van grapefruit, perzik en kruisbes, hints van gras en lichte mineraliteit. De wijn is verfrissend met een opvallend mooie lange afdronk. Fantastisch bij vis, kreeft, langoustines en verse geitenkaas.
Zabu Grillo 100% Grillo druiven. Strogele kleur met gouden reflecties. Deze wijn is helder, levendig en mineraal, met hints van gele bloemen, perziken en citrusvruchten. Full-bodied met aangenaam licht bittertje aan het einde. Gaat uitstekend samen met lichte visgerechten zoals krab, verse kaas, risotto, couscous en vissoep. Ook geweldig met gerookte vis.
Leth Gruner Veltliner Terrassen 100% Grüner Veltliner, lichte en jeugdige witte wijn. Aroma's van groene appel en citrusvruchten. Deze witte wijn is fris en verkwikkend in de mond, met een heerlijk stimulerende balans van fruitigheid en zuurgraad, aangevuld met een afwerking met nuances van verse kruiden. De ideale begeleider van voorgerechten, wit vlees en witvis.
Med Provence Rose Schitterende zalmkleurige Provence rosé. Finesse en subtiliteit. Geraffineerde aroma's van kleine rode vruchten, aardbeien, frambozen, kersen, passievrucht. Aangenaam droog, elegant, zeer verfijnd en uitnodigend in smaak. Aperitief, heerlijk bij Oosterse gerechten, diverse vis en lichte gerechten van de grill of BBQ.
La Villette Rose Grenache - Cinsault Deze frisse en lichtfruitige rosé wordt gemaakt in de regio Carcassonne, Pays d'Oc. In deze regio bestaat de bodem uit klei en kalksteen, dichter bij de Middellandse zee is dat zand en slib. Het bouquet bevat bloemige en fruitige aroma's van frambozen en grenadine. Heerlijk als aperitief maar ook in combinatie met salades en lichte tapas.
Stemmari Nero d'Avola Creato Organic Biologische lichte rode wijn met levendige, stralende violette kleur. De typische frisheid van Nero d'Avola versterkt de smaken en geuren van bosaardbei en granaatappel. Drink hem bij traditionele Siciliaanse gerechten zoals lasagne, voorgerechten van vlees, aubergine, lasagne en verfijnde hoofdgerechten als konijn en elegant wit of rood vlees.