Proefmixdoos Gault&Millau - Joerg Geiger Alcoholvrij (6 flessen)

0 Review(s)


€85,00 €85,70 Op voorraad
De proefmixdoos Gault&Millau - Joerg Geiger Alcoholvrij is een mooie mix van alcoholvrije bubbels en alcoholvrije wijn van Manufaktur Jörg Geiger uit zuid-Duitsland. De stille varianten kwamen onlangs als beste uit de test door restaurantgids Gault&Millau Lees meer

  • Mooie wijnen, per doos van 6 flessen
  • Gratis bezorging in Haarlem vanaf 12 flessen
  • Gratis bezorging buiten Haarlem vanaf €100
  • Prettig geprijsde proefmixdozen, gratis bezorgd!
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Bij ons genieten particulieren van groothandelsprijzen!

Informatie

Inhoud Proefmixdoos Gault&Millau - Joerg Geiger Alcoholvrij

1 x Visecco Alcoholvrij Sauvignon Blanc (mousserend wit)
1 x Visecco Alcoholvrij Pinot Meunier (mousserend rose)
1 x Joerg Geiger 32 Grad Riesling Alcoholvrij (stil wit, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 35 Grad Sauvignon Blanc Alcoholvrij (stil wit, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 36 Grad Grenache Mourvedre Zwetschge Alcoholvrij (stil rood, bio-vegan)
1 x Joerg Geiger 37 Grad Pinot Noir Framboos Alcoholvrij (stil rood, bio-vegan)

Best getest door Gault&Millau in Duitsland

De alcoholvrije wijnen van Joerg Geiger zijn begin 2024 als beste getest in een geblindeerde alcoholvrij proeverij door de toonaangevende restaurantgids Gault&Millau. In de test van meer dan 100 alcoholvrije wijnen kwamen de wijnen van Joerg Geiger als winnaars uit de bus. 

De alcoholvrije wijnen van Joerg Geiger hebben als basis biologische vegan-wijnen waar met vacuümdestillatie de alcohol aan onttrokken is, daarna is de alcoholvrije wijn verrijkt met andere fruitsappen en op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en bloesems.

Beschrijving van de dranken

ViSecco Sauvignon Blanc Sparkling White Alcoholvrij
Frisse, mouserende witte alcoholvrije wijn op basis van gedealcoholiseerde Sauvignon Blanc, appel, peer en perzik. Om de karakteristieke geur van Sauvignon Blanc te interpreteren gebruiken we tuinmelisse, citroenverbena, acaciabloesem en vlierbloesem. Een nieuwe creatie van Manufaktur Jörg Geiger.

Geur: Frisse citruszuren, groen-grassig, tropisch fruit, bloemen.
Smaak: Levendige zuurgraad, gevolgd door fruitig-bloemige tonen en een subtiele kruidigheid.

ViSecco Pinot Meunier Sparkling Rosé Alcoholvrij
Frisse, mousserende alcoholvrije rosé wijn op basis van sap van Pinot Meunier druiven en gedealcoholiseerde Sauvignon Blanc. Droge afdronk. Dorstlessend.

Geur: frisfruitige geur van rode bessen en druiven, subtiele bitters.
Smaak: Frisse zuren, gekenmerkt door rode aalbessen, harmonieus afgerond door milde tonen van Pinot Meunier. Droge afdronk. Een nieuwe creatie van Manufaktur Jörg Geiger.

Jörg Geiger 32 Grad Riesling Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, fruitige alcoholvrije witte wijn op basis van Riesling, appel en perzik. Na het eigenhandig verwijderen van de alcohol uit de wijn bij 32 graden Celsius wordt de biologische Rieslingwijn uit Deidesheim (Pfalz) verrijkt met sap van appel, kweepeer en perzik. Om de karakteristieke Rieslinggeur te interpreteren gebruiken we sinaasappel-, acacia- en vlierbessenbloesem. Citroenverveine versterkt het typische karakter van de druivensoort, aangevuld met subtiele tonen van venkelgroen.

Geur: witte bloemen, oranjebloesem, rijpe appel, perzik.
Smaak: Groene appel, citrus, subtiele bittere amandeltonen, lichte toets van honing en mooie zuurgraad. Lange, droge afdronk met lichte honingtoon en mineraliteit.

Jörg Geiger 35 Grad Sauvignon Blanc Alcoholvrij (bio-vegan) Frisse, droge witte alcoholvrije wijn op basis van Sauvignon Blanc, kruisbessen en mirabellen. Na het eigenhandig verwijderen van de alcohol uit de wijn bij 35 graden Celsius wordt de biologische witte Bordeauxwijn verrijkt met sap van appel, witte kruisbessen en mirabellen (pruimpjes). Om de karakteristieke geur van Sauvignon Blanc te interpreteren gebruiken we bloesems van acacia en vlierbessen. Een geslaagde en elegante compositie, waarin alcohol niet gemist wordt!

Geur: Frisse citruszuren, groen-grassig.
Smaak: Lange, droge, verschonende afdronk met frisse citruszuren, lichte bitters en mineraliteit.

Jörg Geiger 36 Grad Grenache Zwetschge Alcoholvrij (bio-vegan) Volle, droge alcoholvrije rode wijn op basis van Grenache, Mourvedre, aalbessen en pruimen. De alcohol wordt langzaam bij 36 graden Celsius temperatuur onder vacuüm verwijderd uit deze biologische rode vegan Rhône wijnen. Met passie en perfectie creëren we vervolgens een alcoholvrij pareltje: in combinatie met onderscheidend fruitsap, geurige bloesems, aromatische kruiden en smaakopbouwende specerijen ontbreekt het aan niets in complexiteit en smaak.

Geur: aards, stalgeur, boers, fruitig met aroma’s van rode aalbessen en rijpe pruimen (zwetschge). Smaak: droog, weelderig, rijk aan tannine, bes, chocolade, peper, kruiden.

Jörg Geiger - 37 Grad Pinot Noir Framboos Alcoholvrij (bio-vegan)

Fluweelzachte, droge alcoholvrije rode wijn op basis van Pinot Noir, frambozen en kersen. De gedealcoholiseerde bio-vegan wijn wordt verrijkt met onderscheidend fruitsap en op smaak gebracht met bloesems, kruiden en specerijen. Donker bosfruit, rode bessen, rijpe pruimen, frisse ondertoon van framboos, lichte tannine, chocolade, peper, kruiden. Fluweelzachte afdronk.

Geur: Framboos en kers, delicaat, complex
Smaak: rode bessen, fijne tannines, droog

Alcoholvrijpionier Jörg Geiger

Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken. De alcoholvrije dranken en -wijnen bevatten mooie zuren en bitters en zijn met nadruk niet zoet. De gastronomische combinatie met mooie culinaire gerechten zal menigeen verbazen… Jörg Geiger’s historie is de toekomst van alcoholvrij genieten!