Joerg Geiger - 33 Grad Pinot Meunier Dornfelder Alcoholvrij (BIO-VEGAN)

0 Review(s)


€77,70 Op voorraad
€12,95/fles. Frisse, fruitige alcoholvrije rode wijn op basis van Pinot Meunier, Dornfelder en kersen. De bio-vegan wijnen dealcoholiseren we zelf, verrijken het met geselecteerde fruitsappen en brengen het op smaak met kruiden en specerijen. Geur: kers, Lees meer

  • Mooie wijnen, per doos van 6 flessen
  • Gratis bezorging in Haarlem vanaf 12 flessen
  • Gratis bezorging buiten Haarlem vanaf €100
  • Prettig geprijsde proefmixdozen, gratis bezorgd!
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Bij ons genieten particulieren van groothandelsprijzen!

Informatie

Jörg Geiger 33 Pinot Meunier Dornfelder Alcoholvrij (bio-vegan)
€11,95/fles. Frisse, fruitige alcoholvrije rode wijn op basis van Pinot Meunier, Dornfelder en kersen. Twee in Duitsland geteelde druivenrassen uit de Pfalz vormen de basis voor deze cuvée; bij 33 graden Celsius onttrekken we de alcohol, de kwaliteit van het sap wordt hierbij nauwelijks beïnvloed. Alcohol is een belangrijke smaakmaker in wijn, de smaak die verloren gaat door het onttrekken van alcohol compenseren we door de toevoeging van geselecteerde fruitsappen.

Geur: kers, wilde bessen, rode bes, geroosterde tonen.
Smaak: volfruitig, evenwichtige zoetheid en zuurgraad, middellange afdronk van tannine.

Alcoholvrijpionier Jörg Geiger

Fruitkweker, cider- en sappenfabrikant Manufaktur Jörg Geiger uit Zuid-Duitsland pionierde ruim 30 jaar geleden met de eerste alcoholvrije dranken als alternatief voor wijn. De inspiratie hiervoor lag in meer dan 300 jaar familiegeschiedenis in de productie van laag-alcoholische ciders. Het ongegiste sap van zelfgeteelde oude rassen appels en peren vermengd met ander fruit, groenten en verse kruiden, specerijen en bloesems zouden de basis worden van een geheel nieuwe categorie dranken.

Met de nieuwe Graden-serie alcoholvrije wijnen vernieuwd Jörg Geiger opnieuw: met de vernuftige techniek vacuümdestillatie wordt in eigen huis de alcohol onttrokken aan biologische vegan-wijnen. Daarna wordt de alcoholvrije wijn verrijkt met geselecteerde fruitsappen van oude rassen en op smaak gebracht met verse kruiden, specerijen en bloesems. Het cijfer op het etiket verwijst naar de temperatuur in graden Celsius waarbij Jörg Geiger de alcohol onttrekt. Hierbij geldt; hoe lager de temperatuur, hoe beter de originele kwaliteit en de aroma’s van het sap intact blijven.